top of page
  • Writer's pictureMarilyn Jurman

Õpi joogaõpetajaks läbi Eesti Töötukassa

Sügisel kirjutas mulle üks tüdruk ja küsis, kas meie juures saab õppida joogaõpetajaks ka läbi Eesti Töötukassa?

Ma polnud sellele isegi mõelnud, aga kui mõtlema hakkasin, sain kohe aru, kui loogiline see on. Neli aastat tagasi polnud mul õrna aimugi, mida oma eluga peale hakata ja tegelikult olin samuti mõnes mõttes töötu (loe: vabakutseline).


Kõigepealt sain ma tööle spordiklubisse

Ehk siis olin täpselt see inimene, kes järsku oma tööga lõpparve tega ja otsis midagi uut. Mu uus tol ajal oli treeneriks olemine MyFitness stuudios.

Nüüd olen pigem koolitaja, ettevõtja ja vabakutseline esineja, kuna tean, et ainult joogaõpetajana töötamine võib olla üsna keeruline. Aga siiski mõtlesin, et kui keegi oleks vaid öelnud, et saan end Eesti Töötukassas arvele võtta ja tasuta joogaõpetajate koolitusele minna, oleksin seda teinud. Olin tol ajal kogutud raha eest kaua reisinud ja viimased säästud investeerinud 200 tunnisele koolitusele. See oli täiuslik valik – kuna tahtsin oma elu suunda muuta, kuid polnud kindel, mida edasi teha.

Sel ajal läksin selle asemel, et minna mõnda Eesti Töötukassa korraldatud karjääri töötuppa, õpetajakoolitusse sama eesmärgiga - aru ​​saada, mida edasi teha. Lisaks tahtsin õppida füüsiliste pooside järjestust, et saaksin kodus tasuta joogatada ja ei oleks pidanud enam kunagi jõusaali eest maksma. See, et hakkasin joogat õpetama, oli kõigele muule lihtsalt boonuseks.


Ja alles siis hakkasin ise koolitama jooga õpetajaid

Nii et kui mult nüüd küsiti, kas me pakume koolitusi läbi Eesti Töötukassa, siis läksin kohe vaatama, mis neil seal praegu on. Tol hetkel oli ainult kaks koolitust, seega panin meid ka kohe kirja, et saaksite meie koolitustele tulla. Nüüd on seal juba rohkem valikus.


Ma ei saaks olla õnnelikum, sest isegi kui sa ei taha joogat õpetada ja tahaksid lihtsalt oma ellu vastuseid ja selgust, siis nüüd läbi õpetajakoolituste saad need endale. Ja läbi selle ka ilmselt inspiratsiooni mida edasi teha ja valida!

Üks asi veel - sel hetkel, kui ma Töötukassas joogakoolitusi otsisin, olin juuksuris ja rääkisime sellest, kuidas ma töötuna end sinna ei registreerinud, sest ma ei tahtnud kogu aeg Töötukassas käia ja oma töödest tagasiside anda. Üks tüdruk mu kõrval katkestas meid ja ütles, et tänapäeval ei peagi enam kuhugi minema, vaid kõike saab teha läbi interneti. Ta oli just lõpetamas üht joogaõpetaja koolitust. Oh, kui ma oleksin seda 4 aastat tagasi teadnud.


Investeeri iseendasse, sest... kuhu siis mujale?

Kuigi olen siiani ka veendunud, et suur osa minu teekonnast on seotud sellega, et investeerisin raha koolitusele ise - investeerisin iseendasse!


Järgmine koolitus on peagi tulekul - vaata endale sobivaid kuupäevasid Tallinnas!

11 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page